Πορταριά Πήλιο
<<Η Πορταριά είναι παραδοσιακός οικισμός του νομού Μαγνησίας, χτισμένη στις δυτικές πλαγιές του Πηλίου βόρεια του Βόλου. Αποτελεί κεφαλοχώρι της περιοχής, καθώς γνώρισε μεγάλη ανάπτυξη στο παρελθόν και σήμερα εξακολουθεί να διατηρεί τον πληθυσμό της χάρη κυρίως στις τουριστικές επιχειρήσεις. Χαρακτηριστικό στοιχείο της Πορταριάς είναι τα μεγάλα της αρχοντικά, θεσσαλομακεδονικού ρυθμού με σκεπή από πέτρινες πλάκες. Τα περισσότερα από αυτά σήμερα είναι ανακαινισμένα και λειτουργούν ως ξενώνες. >>
Hotel Triantafillies
Hotel Triantafillies
Hotel Triantafillies
Hotel Triantafillies
Hotel Triantafillies
Hotel Triantafillies
Hotel Triantafillies

Το Πήλιο, που ο μύθος αναφέρει σαν τη θερινή κατοικία των Ολύμπιων Θεών και τη χώρα των Κενταύρων, ορθώνεται επιβλητικό & καταπράσινο ανάμεσα στον Παγασητικό Κόλπο & το Αιγαίο Πέλαγος. Στην κορυφή του τελέστηκαν οι θεϊκοί γάμοι του Πηλέα & της Θέτιδος. Τα χωριά του, το καθένα με τη δική του ιστορία, σπαρμένα στις πλαγιές του βουνού, αποτελούν πίνακα απίστευτης ομορφιάς, όπου το τοπίο καταλήγει στην αγκαλιά της θάλασσας, στο βαθύ μπλε του Αιγαίου από την ανατολική πλευρά & στα γαλαζοπράσινα νερά του Παγασητικού από τη δυτική πλευρά. Η Πορταρια Πηλιου, μόλις 14χλμ. από τον Βόλο, αναπτύχθηκε κατά το τέλος του 18ου αιώνα, χάρη στη χειροτεχνική δραστηριότητα των κατοίκων της & γνώρισε εντυπωσιακή οικονομική ανάπτυξη.

Σήμερα η Πορταριά έχει το προβάδισμα στην τουριστική ανάπτυξη του Πηλίου. Αποτελεί πόλο έλξης πολλών τουριστών, παρόλα αυτά διατηρεί τη γραφικότητά της, με υπέροχα αρχοντικά, βρύσες, Λαογραφικό Μουσείο και τοπικά πανηγύρια.